دستگاه آب شیرین کن صنعتی
آب شیرین کن صنعتی نام دیگر همان دستگاه تصفیه آب صنعتی میباشد. آب شیرین کن صنعتی دستگاهی است که آب کثیف و آلوده به آن وارد و خروجی این دستگاه آبی خالص یا pure خواهد بود که قابل شرب بوده و حتی برای استفاده در صنایع مختلف نیز ، کاربرد دارد. شاید دلیل این که دستگاه تصفیه آب صنعتی یا دستگاه RO را آب شیرین کن می نامند این است که نقطه مقابل آب شور، آب شیرین می باشد و کار دستگاه آب شیرین کن صنعتی تبدیل آب شور با TDS بالا به آب بدون نمک می باشد.
یکی از انواع آب شیرین کن صنعتی آب شیرین کن کشاورزی است. کشور ما ایران ، کشوری کم آب با آب و هوایی خشک و کم باران است. لذا پیدا کردن آب مناسب برای کشاورزی سخت و می توان گفت نایاب شده است. از طرفی خاک و شرایط جوی بسیار مناسب کشاورزی می باشد. به همین دلیل از آب شیرین کن کشاورزی برای تامین آب مناسب کشاورزی در خور نوع کشت استفاده می شود. درباره خرید آب شیرین کن کشاورزی می توانید به صفحه خرید دستگاه تصفیه آب صنعتی مراجعه نمایید. در این صفحه اطلاعات مفیدی درباره جنس قطعات و نحوه خرید یک آب شیرین کن صنعتی مخصوص کشاورزی به دست آورید.
آب شیرین کن گلخانه ای
گلخانه ها معمولا برای کشت گیاهان خاص زینتی، صادراتی و غیره هستند. گلخانه ها شرایط را برای کشت گیاهان از همه نظر مثل خاک، هوا و آب مناسب جهت آبیاری فراهم می آورند. حال با توجه به این که آب در گلخانه ها بسیار حساس و حائز اهمیت می باشد، آب شیرین کن های گلخانه ای ، قادر به تصفیه و شیرین سازی آب می باشد. در احداث یک گلخانه هزینه راه اندازی و نگهداری بسیار مهم است به همین منظور برای تعیین قیمت آب شیرین کن می توانید به صفحه قیمت آب شیرین کن صنعتی مراجعه نمایید. مشخص شدن قیمت یک آب شیرین کن گلخانه ای بسیار مهم و حائز اهمیت برای راه اندازی یک گلخانه و شخص کارفرما می باشد.
انواع آب شیرین کن صنعتی
انواع آب شیرین کن صنعتی بسته به نوع آب ورودی به دستگاه و نوع آب خروجی از آن تقسیم بندی می شوند. انواع آب شیرین کن صنعتی به شرح زیر است:
- آب شیرین کن کشاورزی
- آب شیرین کن گلخانه ای
- آب شیرین کن مرغداری
- آب شیرین کن دریایی
- آب شیرین کن بیمارستانی
آب شیرین کن مرغداری
در تولید و پرورش مرغ و انواع طیور آب نقش مهمی را ایفا می کند. به عنوان مثال بیماری کانی بالیسم (خو خوری) یا نرمی استخوان و سنگ کلیه در مرغ منشاء در آبی دارند که مرغ می خورد. آب شیرین کن مرغداری ، آب مناسب با TDS مناسب برای مرغ را فراهم می کند معمولا بهترین TDS برای پرورش مرغ عدد ۳۵۰ می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آب شیرین کن مرغداری به صفحه تصفیه آب مرغداری مراجعه کنید.
آب شیرین کن دریایی
به جرأت می توان گفت یکی از پرکاربرد ترین آب شیرین کن های صنعتی نوع دریایی آن یا آب شیرین کن دریایی می باشد. در باره این نوع دستگاه ها ، نحوه کار آن ها ، نوع قطعات و جنس آن در مقاله آب شیرین کن دریایی می توانید اطلاعات مفید و کاربردی را بدست آورید. از آب شرین کن های دریایی در کشتی ها ، لنج ها ، مناطق کم آب و بی آب و غیره استفاده میشود.
آب شیرین کن بیمارستانی و آزمایشگاهی
آب به عنوان یک حلال در آزمایشگاه ها و در دیالیز بیمارستان ها به عنوان آب ورودی به دستگاه دیالیز استفاده می شود. آب شیرین کن بیمارستانی و آزمایشگاهی کاربر های دیگری همچون بخش های اتاق عمل ، بخش استریل و دیگر قیمت های یک بیمارستان کاربرد دارد. اطلاعات بیشتر درباره این نوع آب شیرین کن ها را در بخش دستگاه تصفیه آب آزمایشگاهی کسب کنید.
ظرفیت آب شیرین کن صنعتی
ظرفیت آب شیرین کن صنعتی بسته به نوع و تعداد فیلتر ممبران دارد. همانطور که قبلا عرض کردیم ممبران ها در انواع ۴ اینچ و ۸ اینچ تولید می شوند که ظرفیت تولید هر یک از فیلتر ها متفاوت بوده و ظرفیت دستگاه را تغییر می دهند. در باره فیلتر ممبران ها ، انواع آن ، برند ها و غیره می توانید به پیج ممبران دستگاه تصفیه آب صنعتی مراجعه کنید. حداقل ظرفیت دستگاه آب شیرین کن صنعتی ، ۵ متر مکعب در شبانه روز یعنی ۵۰۰۰ لیتر آب در ۲۴ ساعت کارکرد دستگاه می باشد و ظرفیت حداکثری در آب شیرین کن صنعتی وجود ندارد.
فیلتر آب شیرین کن صنعتی
فیلتر های استفاده شده در آب شیرین کن صنعتی فیلتر شنی ، فیلتر ممبران، فیلتر کارتریج و غیره می باشد. این فیلتر ها بسته به ظرفیت و نوع دستگاه متفاوت و طراحی می شود. مهم ترین فیلتر آب شیرین کن صنعتی به جرأت فیلتر شنی می باشد که قبلا به صورت مفصل درباره آن توضیح داده ایم. بکواش در این فیلتر ها و تعویض سلیس در آن بسیار مهم و حساس است.
زمان تعویض فیلتر آب شیرین کن صنعتی
برای تشخیص زمان تعویض فیلتر آب شیرین کن صنعتی، ابتدا باید دانست تعداد و نوع فیلتر های به کار رفته در دستگاه چیست. طرح این سوال به ما این امکان را میدهد تا بسته به طراحی سیستم و استاندارد ها بعضی از فیلتر ها را مانند فیلتر کارتریج در زمان مقرر که معمولا ۱ ماه است تعویض و الباقی فیلتر ها مثل فیلتر ممبران را شستشو و یا CIP ، مطابق با استاندارد های آب برای شستشوی فیلتر ممبران با انجام عمل CIP و سلیس داخل فیلتر شنی ها را بکواش کنیم.
اجزا آب شیرین کن صنعتی
اجزاء آب شیرین کن صنعتی بسته به ظرفیت دستگاه و نظر کارفرما متفاوت است. به صورت کلی آب شرین کن صنعتی از پمپ ، فیلتر ممبران ، وسل ممبران یا پرشر وسل ، شاسی، فیلتر شنی، فیلتر کربنی، تابلو برق، لوله upvc، لوله استنلس استیل، گیج، پرشر سوئیچ، و غیره ساخته شده که در باره هر یک از این قطعات به صورت کامل در پیج دستگاه تصفیه آب صنعتی توضیح داده ایم.
نحوه کار آب شیرین کن صنعتی
اساس، پایه و نحوه کار آب شیرین کن صنعتی در بحث تصفیه آب اسمز معکوس است. در اسمز معکوس یک لایه غشاء نیمه تراوا که فیلتر ممبران باشد با ایجاد فشار اسمزی توسط پمپ آب شیرین کن آب را تصفیه می کند. آب ورودی به فیلتر ممبران به دو بخش آب تصفیه یا permeate و آب تغلیظ شده (concentrate) یا فاضلاب تقسیم می شود.
طراحی آب شیرین کن صنعتی
برای طراحی آب شیرین کن صنعتی ، جواب به این ۳ سوال ضروری و راه را برای طراح آب شیرین کن روشن می سازد.
- آنالیز آب ورودی به آب شیرین کن صنعتی ، اصلی ترین و مهم ترین آیتم برای طراحی یک آب شیرین کن صنعتی می باشد.
- تعیین ظرفیت دستگاه ، برای این است که در نرم افزار های طراحی RO بعد از مشخص کردن آنالیز آب ورودی به سیستم می بایست ظرفیت آب خروجی از دستگاه را مشخص نمود. این کار برای چیدن نوع و تعداد ممبران ها و فیلتر ها به طراح کمک می کند.
- تعیین نوع آب و آنالیز آب خروجی از دستگاه یکی دیگر از آیتم هایی است که باید در اختیار طراح قرار داد. این کار به طراح این اجازه را می دهد تا در انتخاب نوع فیلتر و متریال بهتر تصمیم بگیرد.
خرید آب شیرین کن صنعتی
برای خرید آب شیرین کن صنعتی ، در مقاله خرید دستگاه تصفیه آب صنعتی به صورت کامل توضیح داده ایم. به صورت کلی بعد از جواب دادن به ۳ سوال بالا در خصوص طراحی آب شیرین کن صنعتی ، با توجه به بودجه و مقدار پولی که قرار است هزینه کنیم مارک ، آپشن و تعداد متریال و قطعات و تجهیزات را مشخص می کنیم تا هم قیمت دستگاه مشخص گردد و هم برای خرید آن راحت تر تصمیم بگیریم.
راه اندازی آب شیرین کن صنعتی
برای راه اندازی یک آب شیرین کن صنعتی ، ابتدا می بایست ابعاد و اندازه دستگاه توسط شرکت سازنده آب شیرین کن به کارفرما داده شود تا محیط مناسب جهت نصب و راه اندازی دستگاه مهیا گردد. باید توجه نمود راه اندازی آب شیرین کن صنعتی کاری نیست که بخواهیم آن را خودمان انجام دهیم و حتما می بایست توسط فرد متخصص و مجرب که آشنا با این سیستم ها و طراحی آن باشد ، انجام گردد. معمولا راه اندازی و نصب آب شیرین کن صنعتی به عهده پیمانکار بوده و تمامی آب شیرین کن های ساخت شرکت آن پاکسازان به همراه نصب و راه اندازی می باشد و یک سال خدمات پس از فروش دارد. در خصوص نحوه کار واحد خدمات پس از فروش شرکت آب پاکسازان نیز در صفحه سرویس تصفیه آب به صورت کامل توضیح داده ایم.
طبقه بندی تصفیه آب شیرین کن صنعتی
دستگاه های آب شیرین کن صنعتی از پایین ترین ظرفیت خود که همان ۵ متر مکعب در شبانه روز می باشند شروع می شوند تا ظرفیت بی نهایت ،اما اگر بخواهیم ظرفیت دستگاه های آب شیرین کن را طبقه بندی کنیم می توان آن ها را به گروه های خانگی ،تجاری و صنعتی دسته بندی کرد که ظرفیت و توانایی تولید دستگاه های آب شیرین کن خانگی روزانه ۲۰۰ لیتر در شبانه روز و دستگاه های آب شیرین کن تجاری تا ۲۰۰۰ لیتر در شبانه روز و دستگاه های آب شیرین کن صنعتی از ۵۰۰۰ لیتر تا بی نهایت در شبانه روز توانایی تولید آب شیرین دارند. معیار زمانی ظرفیت های فوق برای یک روز کامل (۲۴ ساعت) می باشد. دستگاه های آب شیرین کن صنعتی را می توان بنا به مقدار مصرف به صورت سفارشی طراحی کرد. لطفا قبل از خرید یا سفارش دستگاه آب شیرین کن توجه داشته باشید به منظور بالا بردن طول عمر دستگاه، ظرفیت آب تولیدی دستگاه آب شیرین کن را مقداری بالاتر از میزان مصرف خود در نظر بگیرید تا قطعات زود تر از موعد، مستهلک نشوند و عمر طبیعی خود را از دست ندهند.
خرید آب شیرین کن صنعتی
اولین اقدام جهت خریداری دستگاه آب شیرین کن صنعتی، انجام آزمایش آب است . در این آزمایش میزان سختی ، شوری و املاح موجود در آب ارزیابی می شود . از آنجایی که کیفیت آب در مناطق مختلف کشور با یکدیگر متفاوت است با انجام این آزمایش ، شما دستگاه مخصوص کیفیت آب منطقه خود را خریداری می کنید . به این ترتیب کیفیت و بازدهی آب خروجی و تصفیه شده دستگاه افزایش می یابد و به دنبال آن موجب عملکرد بهتر دستگاه و تضمین طول عمر قطعات اصلی آن مانند ممبران و پمپ فشار قوی می شود و در نتیجه استهلاک دستگاه بسیار پایین می آید.
ساخت آب شیرین کن صنعتی
فرایند ساخت دستگاه آب شیرین کن صنعتی بر اساس آنالیز آب و تحت سفارش انجام شده و در همه مراحل نیازمند دقت عمل است. تقریبا طراحی و ساخت دستگاه ها بین ۱۰ الی ۳۰روز که این متغیر بودن زمان به ظرفیت دستگاه مورد نیازتان بستگی دارد. و سپس توسط بخش حمل و نقل ارسال شده و نصب و راه اندازی این دستگاه ها توسط یکی از کارشناسان شرکت سرویس تصفیه
طراحی آب شیرین کن صنعتی
فرایند طراحی در صورت آماده بودن بستر نصب که از قبل توسط مسئول نصب و راه اندازی با خریدار هماهنگ و آماده سازی شده در مدت ۱۰ ساعت انجام می شود.
فروش دستگاه آب شیرین کن صنعتی
اگر نگاهی به اولین فیلتر دستگاه تصفیه آب در شهرهایی که آب شیرین دارند مانند خوزستان بیندازید متوجه می شوید ما از چه چیزی سخن می گوییم. تازه این تمام ماجرا نیست و تنها چیزهایی است که چشم شما می تواند ببیند. در آب های آشامیدنی موارد دیگری وجود دارد که با چشم قابل تشخیص نیست از جمله نیترات که دستگاه تصفیه آب می تواند بیش از ۹۵% از این آلودگی ها را جدا کند تا سلامت شما و خانواده شما به خطر نیفتد.
منبع: تصفیه اب پاکسازان
- ۹۹/۱۲/۲۳