فیلتر شنی سیلیس |
نحوه کار صافی شنی به صورت کلی به این صورت است که آب تصفیه نشده از بالای فیلتر وارد شده و توزیع میشود ، سپس به آرامی از بستر فیلتر عبور میکند این بستر این فیلتر از سلیس ( شن ، ماسه ) ، کربن اکتیو و یا آنتراسیت میباشد. ذرات معلق در لا به لای منافذ سلیس گیر میکند و آب را زلال می سازد .
سلیس مدت بسیار زیادی است که برای تصفیه آب در صافی شنی استفاده میشود و تاریخچه آن به سال 1804 میلادی و آقای جان گیب بر میگردد . و بعد از آن آقای جیمز سیمپسون برای تصفیه آب عمومی ، آب و فاضلاب شهر چلسی آن را در سال 1829 استفاده کرد . امروزه استفاده از فیلتر های شنی و کربنی برای تصفیه آب ، امری بدیهی می باشد .
سلیس مرغوب سلیسی است که دارای خلوص بالا و دارای شکلی زاویه دار تا گرد باشد و سلیس به این شکلی مرغوب ترین سلیس ، برای صافی شنی می باشد.
سیلیس دانه بندی تصفیه آب و فیلتر شنی :
تولید سیلیس دانه بندی در انواع سایزهای ریز ، متوسط ، درشت مخصوص فیلترهای شنی جهت تصفیه آب استخرهای شنا،تصفیه خانه های صنعتی،تصفیه خانه های دولتی،پارک های آبی و استخر و سونا………….
سیلیس تصفیه آب استخر در سایزهای متنوع و کیفیت عالی و تولید سیلیس فیلترشنی در بسته بندی های کیسه های کوچک و بزرگ
کاربرد سیلیس دانه بندی در صنایع تصفیه آب:
- استخرهای شنا
- مجتمع های تصفیه آب
- تصفیه آب استخرهای پرورش ماهی
- آکواریوم ها
- زلال سازی آب استخرها
- تصفیه آب واحدهای صنعتی
- تصفیه آب واحدهای روستایی و شهری مربوط به امور آب و فاضلاب
- تصفیه آب استخرهای دولتی و اداره ی ورزش و جوانان
مزایای استفاده از سیلیس دانه بندی جهت تصفیه آب :
- بهبود کیفیت و شرایط بهداشتی آب
- آسان تر کردن فرآیند فیلتراسیون
- کاهش اثرات زیست محیطی
- گرفتن مواد زائد و مواد خارجی
- کاهش مصرف انرژی
- کاهش مصرف آب به خاطر زلال بودن
کلیه ی محصولات تولیدی در بسته بندی ۳۰-۴۰-۵۰ کیلیویی عرض می شود و کلیه ی محصولات تولیدی در بسته بندی جامبو ۱و ۵/۱ تنی عرض می شود .
کار کرد سیلیس در فیلترهای شنی جهت تصفیه آب:
فرآیند فیلتراسیون به عنوان یکی از مهمترین و شناخته شده ترین روش در تصفیه و زلال سازی مایعات کاربرد دارد. اساس کار صافی ها ،تصفیه فیزیکی با به دام انداختن ذرات معلق در لایه های بستر فیلتر می باشد. آب و یا مایعاتی که می بایست تصفیه شود ، از قسمت زیرین فیلتر خارج می شود. فیلترهای شنی کاربرد موثری در تصفیه مایعات دارند و کاربرد موثری در استخرهای شنا ،صنایع شیر ، صنایع کاغذ سازی ، صنایع فولاد و فلزات ، صنایع لاستیک سازی ، تصفیه خانه های آب و فاضلاب ، کلیه ی سیستم های حرارتی و برودتی ، نیروگاه ها ، پتروشیمی و پالایشگاه دارند.
درون این فیلتر ها لایه های مختلفی از ماسه های سیلیس با دانه بندی و خلوص متفاوت قرار می گیرند. بسته به نوع و ابعاد فیلتر شنی و همچنین نازل های مخزن طبیعتا اندازه مقدار و سایز ذرات ماسه های شنی تغییر می یابد.
در طراحی فیلتر شنی پارامترهای مختلفی نظیر سایز دانه بندی بستر ، دمای آب ، سایز ذرات معلق موجود در آب ، تخلخل بستر ، دبی آب عبوری و سرعت خطی جریان عبوری بایستی در نظر گرفته شوند. علاوه بر این عوامل هیدرولیکی و فشار و شرایط بهره برداری فیلترها نیز بایستی مد نظر باشد.
سیلیس وفیلتر شنی
- سلیس نمره یک ( Silica sand ) یا سلیس شکری ، از قطر 1 میلی متر تا 3 میلی متر
- سلیس نمره دو (Garnet ) یا سلیس متوسط ، از قطر 3 میلی متر تا 5 میلی متر
- سلیس نمره سه ( Gravel ) یا سلیس درشت ، از قطر 5 میلی متر تا 8 میلی متر
- کربن اکتیو یا فعال ( Carbon )
- آنتراسیت ( Anthracite ) از قطر 1 میلی متر تا 2 میلی متر
لطفا در نظر داشته باشید فیلتر شنی قادر به حذف املاح محلول در آب نیست و و تنها قادر به حذف مواد جامد معلق ( solid particles ) مانند جلبک ها و مواد آلی در آب می باشد. این سوال در مقاله آیا فیلتر شنی توانایی شیرین کردن آب را دارد؟ کامل توضیح داده شده است . نمکی که در آب حل نمیشود مانند نمک موجود در کود ها میتواند توسط فیلتر شنی حذف شود پس به صورت کلی ذرات معلقی که اندازه آن ها بزرگ باشد ( بیش از 50 میکرون ) در فیلتر شنی قابل حذف می باشد .سلیس در صافی شنی مهم ترین و کاربردی ترین قطعه در فیلتر شنی می باشد . در واقع تمام هدف از داشتن یک صافی شنی که حذف ذرات معلق در آب باشد به وسیله سلیس انجام می شود . در باره کربن نیز به همین طریق بوده و کربن در واقع کل کار را انجام می دهد . برای محاسبه حجم سلیس و کربن ابتدا می بایست قطر صافی شنی را بدانیم و یا آن را اندازه بگیریم . این کار را می توان به وسیله یک متر انجام داد توجه داشته باشید قطر در صافی شنی ، خطی فرضی است که از مرکز فیلتر شنی عبور می کند و با محیط صافی شنی فرق دارد . در واقع محیط صافی شنی برابر با اندازه دور صافی شنی می باشد . بعد از این که قطر صافی شنی به دست آمد آن را در فرمول زیر قرار می دهیم .
شعاع * شعاع * 3.14 * ارتفاع * جرم مخصوص سلیس * 0.65 = مقدار سلیس
توجه داشته باشید جرم مخصوص سلیس برابر با 1.8 می باشد
برای محاسبه مقدار کربن از فرمول زیر استفاده می کنیم
شعاع * شعاع * 3.14 * ارتفاع * جرم مخصوص کربن * 0.40= مقدار کربن
جرم مخصوص کربن برابر با عدد 0.5 می باشد .
فیلتر شنی و کاربردهای آن در تصفیه آب